Най-добрият момент да откажеш цигарите

март 25, 2024

Искам да откажа цигарите. Разбира се, че искам. Само че точно сега ми е много напрегнато в работата… Но пък другият месец излизам в отпуска и не искам да си я развалям… После ще дойде лятото, а след него празниците… И така месец след месец, година след година… Ако се замисля, се оказва, че пуша повече от 20 години! Кога мина това време?

В главата на всеки пушач поне от време на време текат такива размисли. Всъщност първият път, когато си казваме: „По-добре да спра да пуша“, е моментът, в който съзнателно или не си признаваме, че бихме предпочели да не пушим. Но тъй като вярваме, че отказването на цигарите е трудно и се страхуваме, че ще напълнеем, че няма да можем да се концентрираме, да си почиваме или да се забавляваме без цигари, вечно отлагаме.

В нашето отношение към пушенето има три основни мита: Че е готино, че можем да го контролираме и че да спрем е трудно. Всеки пушач, преминал през терапията по метода на Алън Кар, осъзнава колко несъстоятелни са тези митове. Това му помага да освободи съзнанието си и да види цигарите и пушенето в истинската им светлина. След това, въоръжен с ново разбиране и точни инструкции за промяна, той се освобождава от никотиновия затвор и си връща свободата.

Подбреното здраве, повишеното самочувствие, приливът на енергия и спестените пари са само малка част от прекрасните ползи от спирането на пушенето. Нещо повече – освобождавайки се от цигарите ние постигаме мечтата на всички пушачи по света: живеем така, сякаш никога не сме започвали да пушим.

Времето да спреш да пушиш е сега. Днес. Просто се запиши за терапия!