Алън Кар – човекът, който спаси над 13 милиона животи

ноември 23, 2014

На 15 юли 1983 г. Алън Кар отказва цигарите и заявява, че ще излекува света от пушенето. Днес, 29 години по-късно, той е успял да докосне по несравним начин живота на над 13 милиона души по целия свят. Всички те са бивши пушачи, които – независимо дали си дават сметка или не, са възприели най-главното му послание: „Всеки може да откаже цигарите лесно, веднага и завинаги! Няма никаква нужда който и да е от нас да пуши – само сме били заблудени да вярваме, че е така“. Това разбиране за пушачите е животоспасяващо.

Алън Кар почина през 2006-а година, но ние, неговите терапевти, продължаваме делото му в над 150 клиники в 47 страни по света. Чрез нас той продължава да спасява животи и днес.

Това, което много хора не знаят, е че през целия си живот Алън Кар е работил не само за да помага на пушачите да отказват цигарите, но и за да промени отношението и разбирането за пушенето на цивилизацията ни. Днес ние, спасените от него вече бивши пушачи, продължаваме по този път, с надеждата че един ден целият свят ще разбере това, което ние живеем: „Пушенето е наркотична зависимост, съсипваща здравето и самоуважението на пушачите, докато ограбва изкараните им с труд пари“.

Абсолютно неприемливо е отношението на държавата към този проблем – цигарите са широко достъпни, относително евтини и неглижирани, една от причините за което е високият акциз върху тях. Другата причина е, че депутатите, които би трябвало да се грижат за здравето и добруването на хората, в голямата си част са пушачи. И както всички пушачи са убедени, че цигарите им помагат или им доставят удоволствие.

Независимо дали опитвате да откажете цигарите или засега само имате намерение да го направите, дълбоко в себе си вие знаете, че сте попаднали в капан, от който не можете да се измъкнете. Ако пушенето ви носеше наистина удоволствието и ползите, с които го оправдавате, щяхте да научите и децата си да пушат.

Добрата новина е, че всеки човек може да се освободи. Ние го знаем със сигурност, защото успяхме. Както и стотиците ни успешни клиенти в България и милионите по света. Вие също можете!