ВЪПРОСИ

Опитвал съм да откажа цигарите много пъти – без успех. Как да ви повярвам?

Нашият метод съществува от 1983 г., прилага се на 28 езика в 48 страни и непрекъснато се усъвършенства. Освен че сме най-добрите в целия свят (виж тук), ние сме и единствените, които дават ГАРАНЦИЯ. Ако не ви помогнем да спрете да пушите, ще ви върнем парите до стотинка. Никой друг няма да ви предложи това. Така че, единственото, което можете да загубите, ако дойдете на терапия при нас, е зависимостта си към цигарите.

Цената ви не е ли висока?

Една проста сметка ще покаже на всеки, че среден пушач (с 1 кутия цигари дневно) „изпушва“ в рамките на живота си около 100 000 лв. Дори хора, които не могат да си позволят да харчат за цигари 200-500 лв. месечно от 1000-1500 лв. заплата, продължават да го правят. Цената на нашата терапия е дори ниска в сравнение със стойността й.

А как ще се справя с абстиненцията?

Пушенето предизвиква психическа, а не физическа зависимост. Неприятните физически симптоми при спиране на цигарите се предизвикват не от липсата на никотин в тялото, а от вярата на пушача, че се лишава от нещо, че се отказва и прави жертва. Чувството „пуши ми се” е толкова слабо, че дори заклет пушач може да изкара седмици без да пуши. Целият „ужас“ се предизвиква по същия механизъм, по който ви става лошо или дори може да припаднете при научаването на трагична новина. Ние ще ви покажем как точно попадате в капана на никотина и ще ви дадем не само план за бягство от него, но и инструкции за обезвреждането му. Само така ще се освободите завинаги.

И няма нужда от силна воля, така ли?

Когато ИСКАМЕ да правим нещо (да ядем сладкиши, да пушим или да пием и т.н.), но то ни е забранено, ние се чувстваме нещастни и лишени. И ни е нужна сила на волята, за да не правим забраненото нещо! Методът на Алън Кар не забранява на пушачите да пушат, напротив, насърчава ги да пушат по време на цялата терапия, до самия й край. Междувременно тя премахва ЖЕЛАНИЕТО за пушене, след което отпада и нуждата от сила на волята.

Винаги, когато отказвам цигарите, напълнявам. И сега ли ще напълнея?

Когато отказвате цигарите със силата на волята, вие се чувствате лишени и търсите заместители. Най-често това са храните „награди”: шоколад, сладолед, торти, бонбони и т.н. От тях пълнеете дори докато пушите, а когато спрете става направо трагедия. Ние ще разрешим този проблем, като ви дадем точни инструкции как да се храните след като спрете. Ако ги следвате, няма да имате никакви проблеми. Дори ще отслабнете, ако имате наднормено тегло.

Аз не пуша, как да накарам партньора си да дойде при вас?

Най-важното условие за успеха на всяка терапия, е желанието. Но дори вашият партньор да се съгласи да дойде на терапия само за да ви угоди, пак има шанс да успее. В нашата практика имаме вече десетки успешни клиенти, които са дошли под натиска на близки или на работодатели. Много често именно те стават най-запалените ни фенове и по техни препоръки идват много хора.

Може ли да подаря терапия на мой близък или приятел?

Терапия за отказване на цигарите може би е най-хубавият подарък за всеки пушач – независимо дали е заявил или не, че иска да спре да пуши. С нас вие подарявате не само услуга №1 в света в нашия бранш, но получавате и гаранция – ако вашият човек не успее, ще ви върнем парите.